Har du en have du gerne vil have gjort noget ved, så den kan stå klar til om sommeren, så kan du få en masse god inspiration her i artiklen, hvor vi ser nærmere på, nogle af de mange opgaver man kan tage sig til, for at gøre sine have klar til sommeren.

 

Vi ser blandt andet nærmere på en rydning af haven, så alt haveaffaldet kan blive bortskaffet, og der kan komme mere orden og styr på haven. Dertil ser vi nærmere på udgravning, planering, græsplæne, beplantning og nogle gode tilbygninger, der tilsammen kan give dig den have, du altid har gået og drømt om.

Rydning af have

Første skridt mod at få en flot have er at få ryddet den for haveaffald. Det kan godt være en tidskrævende opgave, og ikke mindst hård, og derfor er det en god ide med lidt planlægning. Sørg eksempelvis for at have en plan for, hvad du gør med alt dit haveaffald.

 

Optimalt set smider du alt haveaffaldet på en trailer, som du herefter kan køre på genbrugspladsen med. Det kan dog også nogle gange være en fordel, at få en professionel til at rydde haven, og som kan sørge for en korrekt bortskafning af haveaffald.

Udgravning og planering til ny græsplæne

Vil du gerne have en ny græsplæne kan der være behov for en udgravning, og muligvis også en planering af jorden, mens der også skal lægge en ny græsplæne, enten ved at så en ny græsplæne, eller ved at anlægge en ny græsplæne med rullegræs.

 

Til denne opgave er det ofte fordelagtigt med professionel haveservice, som ikke mindst har udstyr, som er nødvendigt for at klare opgaven. Har du en opgave med udgravning, planering og såning af ny græsplæne, bør du derfor overveje professionel haveservice.

Diverse beplantning

En have er ikke en have uden diverse beplantning, med alt lige fra blomster, planter, hæk, træer, buske og meget andet grønt. Derfor skal du naturligvis også overveje, hvad slags beplantning du ønsker i din egen have. Her er det endnu engang en fordel, at tage en professionel med på råd.

 

Professionelle havefolk vil nemlig have helt styr på, at kunne rådgive og hjælpe til ved beplantning i din have. Det er eksempelvis meget anbefalet at få professionel hjælp til træfældning, og professionel havefolk kan også give god rådgivning om sunde havemiljøer.

Tilbygninger

Tilbygning kan give hele haven et løft, hvad enten der er tale om legestativ til børnene, redskabsskure, patio, terrasser eller meget andet. Tilbygninger kan gøre haven mere hjemlig og hyggelig, og give et mere personligt præg på haven.

 

Man kan også overveje belægning af fliser og sten, og hvor der er gode fordele i gangarealer, stisystemer, fliseterrasser og en indkørsel til bilen. Tilsammen giver disse tilbygning en praktisk og tilgængelighed have, som man med garanti vil nyde at opholde sig i.