Skal du male et træloft, skal du starte med at vaske det grundigt med grundrens, og efterfølgende tørre det over med varmt vand. Overfladen skal være helt ren for skidt, snavs og fedtpletter.

Det er desuden meget vigtigt at du anvender en form for spærregrunder før du maler, ellers vil knasterne i træet med tiden blive synlige. Vi anbefaler Primacols isoprimer til dette formål.

Vores isoprimer er en isolerende spærregrunder som efterlader en fuldt dækkende og mat finish, så den kan anvendes som almindelig loftmaling. Med dette produkt kan du altså springe hele grundingsfasen over, og stadig få smukke hvide trælofter, helt uden knastgennemslag.

Maling af listelofter

Du skal grunde dit træloft ad to omgange; første lag trækker misfarvninger ud af træet og andet lag skaber en forseglende effekt, som forhindrer flygtige stoffer som harpiks, nikotin og sod at trænge igennem. Samtidig dækker den farveforskelle og skaber en jævn overflade.

Så er det tid til at gå i gang med loftmalingen. Som med alle andre malerprojekter, skal du starte med at male kanterne med en lille vinklet pensel, men når du skal male et træloft, skal du også male med pensel imellem alle samlingerne på loftet. Når du har gjort dette, kan du rulle loftmalingen på de plane flader. Når malingen er tør, skal du male loftet anden gang.

Du kan også vælge at sprøjtemale dit loft.

Som udgangspunkt anbefaler vi at du anvender en mat maling til dit loft, men dette er selvfølgelig en smagssag. Trælofter kan ofte bære en højere glans end andre typer lofter kan.

Maling af ludbehandlet træloft

Hvis du skal male et loft som er ludbehandlet, skal du anvende same fremgangsmetode som når du vil male et hvilket som helst andet træloft

Maling til gipsloft

Gipslofter er noget af det absolut nemmeste at male. Her er ingen samlinger, ingen struktur og ingen knaster som skal spærres af før du maler. Når du skal male dit gipsloft anbefaler vi at du anvender en mat maling i glans 2 eller 5. Jo mattere din loftmaling er, des nemmere er det at skjule fejl og ujævnheder. Fejl og ujævnheder kan være svære at skjule på et loft, da vi har med en stor overflade at gøre, som er helt tom. Måske har du en enkelt loftlampe hængene, men det er sværere at hænge et kunstværk op, som kan dække de små malerfejl. Derfor anbefaler vi at du anvender en mat loftmaling. Desuden slipper du for at det naturlige lys reflekteres af loftet, hvilket hurtigt kan blive et forstyrrende element i din indretning.

SÅDAN MALER DU GIPSLOFT

  1. Som udgangspunkt er det ikke nødvendigt at grunde med en spærregrunder når du maler dit gipsloft. Dette er kun tilfældet hvis der er gamle skader af sod, nikotin eller fugt.  
  2. Beskyt vinduer, gulve og møbler mod farvestænk.
  3. Sørg for at dit gipsloft er helt rent og jævnt. Er der sprækker og revner skal disse spartles og slibes før du begynder at male.
  4. Mal først hjørner og kanter md en pensel, og anvend derefter en malerrulle på et teleskopskaft til de store overflader. Mal loftet ad to omgange for at få det flotteste resultat.

Loftmaling til gips

Loftmaling til gips er refleksfri af flere årsager: Helmat maling skjuler fejl og ujævnheder, hvilket ellers vil være meget synligt på en stor og tom overflade, som lofter oftest er. Desuden undgår du forstyrrende genskær fra solens stråler når du anvender en refleksfri og helmat maling. Vægmaling skal kunne holde til hyppigere rengøring end lofter, og derfor indeholder denne type maling mere lak hvilket giver den en blankere glans.

Hvilken farve maling til mit gipsloft?

Hvid er jo det klassiske og sikre valg til maling af lofter. Den hvide farve løfter rummet så det virker større og reflekterer lyset optimalt. Du kan dog sagtens vælge at male dit loft i en farve; lyse farver vil åbne rummet op hvorimod mørke farver til skabe en hyggelig og afdæmpet stemning.