Selvom det måske virker som om at det er nogle år siden at plankebordet var på sit højeste, så står der faktisk stadig tusindvis af plankeborde i de danske hjem og bordene går stadig som varmt brød, og med god grund. Plankeborde har nemlig ofte et tidsløst design som, som man selv kan ændre på, hvis man er træt af bordet gamle look. Det kræver bare man lakerer eller olierer bordet, så får det en helt anden glans.

Plankebordets robusthed giver derudover noget kant til det ellers meget neutrale moderne hjem. Derfor vil du i denne artikel kunne læse mere om hvilke plankeborde der er bedst i det moderne hjem i dag, da træsorter kan have stor betydning for hjemmets indtryk.

Hvilken træsort skal man vælge?

For nogle år siden var lyse plankeborde mere populære end de er nu. Den gang var træsorter som valnød meget populære, da valnød er en relativ lys træsort, men stadig er i meget høj kvalitet. en anden træsort kunne være eg da det har en smule mørkere nuance, men stadig er lys og er af samme høje kvalitet som valnød er.

I dag er teakmøbler blevet meget populære igen, så det skaber ofte en bedre dynamik i hjemmet hvis man vælger at købe et plankebord i en mærkere træsort. Det kunne for eksempel være kirsebærtræ eller mahogni som begge er meget mørke, hvilket giver hjemmet et lidt mere råt look.

Hvis du er på jagt efter et plankebord af mørkt træ kan du med fordel tjekke Rivertable plankeborde ud, da du her finder nogle plankeborde i mørke træsorter med forskellige typer lakering der giver bordet mange forskellige udtryk. De har med andre ord en masse forskellige border der passer til en masse forskellige typer indretning, hvilket om ikke andet kan være en inspiration til det bord som netop du leder efter.

Et bord, der vil følge dig hele livet, hvis du passer på det

Selvom plankebordet er flot og giver et råt touch til hjemmet, så er en af grundene til at bordet stadig er så populært også, at det holder utroligt længe. Plankebordet er nemlig lavet i meget høj kvalitet, hvilket gør at man nærmest ikke kan slide dem op, hvis bare man passer ordenligt på det.

Det kræver ikke ret meget arbejde, hvis man gerne vil have at ens plankebord skal holde i mange år. Alt man skal gøre er at oliere bordet jævnligt med den rigtige type olie. Man kan nemt og hurtigt finde frem til hvad for noget træolie, der passer bedst til den træsort man har valgt med en hurtig Google søgning. På samme måde kan man også hurtigt finde ud af hvor ofte bordet bør olieres.