Inden du overhovedet gennemgår disse tips, vil jeg gerne have, at du overvejer, hvad du mener er det vigtigste element for at få den rigtige spisestue. Det er ikke de nyeste trends eller den nyeste sofa og suse instagram-værdige stole. Det element, der virkelig betyder noget, er hvordan rummet afspejler din forretnings personlighed, det skal passe med dit logo, samt din café hjemmeside.

Du vil sikkert kende den stil, du kan lide, selvom det kan være svært med så mange, der også overlapper hinanden. Du vil vide, hvordan rummet skal fungere, så det passer til din forretning, og hvordan du bruger spisestedet. Men det, der virkelig betyder noget, er, at spisestuen og hele caféen for den sags skyld siger meget om dig og din forretning.

 

Tekstur

En vellykket dekorationsordning er afhængig af en blanding af teksturer, og jeg overvejer altid dette sammen med farvevalg. Ideen er at gøre udseendet interessant med lag af forskellige teksturer, så det færdige rum ikke er for fladt og endimensionelt.

Medtag alle elementerne i rummet, når du tænker på teksturerne. Tænk f.eks på, hvordan et stykke koral kan stå effektivt på en bogs bløde glatte finish, samt blomster med samme farve ved siden af – vignetten kommer til live med tilføjelsen af ​​det.

 

Puder & kastepuder

Hvor ville vi være uden puder og kast? Det ikke altid er de mest populære ting man tænker på, men find en professionel hjemmeside fra en af dine konkurrenter, og du kan se på deres indretning at de sikkert har det. Så der er ingen tvivl om, at disse tilbehør er lige øverst på listen, når det kommer til styling af ens moderne café. De er en perfekt måde at introducere farve og/eller lag af tekstur på.

Selvom hvis din café havde en smuk rig og varm neutral på væggen, kan rummet se lidt fladt ud, hvis du fjerner farven fra hynderne. Farverne kan være smukke afdæmpede tertiære farver, så giv ikke et fedt statement, men tilføj lag af tekstur og farve og opfang f.eks dine planters toning.

Hvis du ikke er fan af farver, så fortvivl ikke. Et rum kan stadig se moderne og stilren ud, selvom det kun har naturlige farver fra træ og rattan elementer. Puderne vil altid tilføje meget til stylingen, og hvis de er i lag af sort, grå og hvid, tilføjer de interesse i stedet for at dominere rummet.

 

Tæpper

En moderne café er ikke komplet uden et tæppe. Hvis du har et område i åbent plan, der ikke omfatter siddepladser til gæster, er et tæppe perfekt til at indrette disse individuelle steder. Et tomt åbent område, der har hårde gulve og ingen tæpper, ser virkelig ikke godt ud. Rummets ekko, bliver meget støjende, og det ser bare ufuldstændigt ud. Find inspiration fra instagram eller pinterest, og se hvor flotte nogle caféer ser ud med tæpper. Tæpper er også perfekte til at introducere lag af tekstur og et fantastisk inspirationsstykke til at bruge til et farveskema.

Et tæppe uanset hvilken farve, kan sætte starttonen for en farveskema, som virkelig kan løfte de neutrale toner.

F.eks er orange en komplementærfarve til blå og brugt som en meget lille accent, den bringer rummet til live. Komplementærfarver bør altid bruges i en 80/20 blanding eller deromkring. Farver, der er modsatte på farvehjulet, er designet til at arbejde sammen, men hvis de var i en 50/50 blanding, ville øjet ikke vide, hvor det skulle slå sig ned. Du bør derfor altid sikre dig, at disse farver bruges med en dominerende.