Grounding er et nyere fænomen, der bygger på teorien at det er mere afstressende at have jordkontakt så meget som muligt, og derfor f.eks. dropper at sidder på stole, ligge i høje senge og sidder på gulvet i steder for i sofaen.

Grounding er et koncept du kan leve efter i hverdagen, men det er lige så meget nogle øvelser du kan lave når du har lyst. Hvor meget du implementere det i din hverdag er helt op til dig, men hvis du gerne vil igang med grounding og drage glæde af den afstressende effekt det efter sigende skulle have, så er det godt at starte med en gulvpude.

Hvad er en gulvpude?

En gulvpude er en større pude der er lavet til at sidder på og opbevare sig på, men på gulvet. Man kan sige at det er en sofa i gulvhøjde.

 

En gulvpude er kendetegnet ved at være stor i længden på begge kanter, men den skal også være tyk for at den giver den nødvendige komfort. En god tommelfingerregel er 10 cm tyk og gerne min. 60-70 cm i længde og bredde.

 

Et andet godt råd til valg af en god gulvpude, er at holde dig til mørke farver, da farver som hvid og beige hurtigt vil blive kedelige at se på grundet det skidt de kommer i kontakt med ved at være på gulvet. Selvfølgelig skal du sikre dig at betrækket kan vaskes og støvsuge ofte omkring gulvpuden og det område den er placeret i.

Nyt element i indretningen

Gulvpuden er et godt redskab til grounding, men generelt er en gulvpude også rigtig god at bruge som et nyt element i indretningen. Den kan give en mere nuanceret indretning, være starten på en ekstra hyggekrog i hjemmet og løfte (sænke) indretningen til nye og flere niveauer.

 

Et læsehjørne eller en fordybelseskrog er oplagte at indrette med en el. flere gulvpuder. Du kommer helt ned på jorden, kan sidde el. ligge og slappe af med en bog, en podcast eller dine tanker. Du skal selvfølgelig også bruge andre elementer i indretningen og det kan være en monstera plante, en rygpude og måske en lille reol el. et lille bord til den varme kop te.

 

Du kan bestemt også bruge gulvpuder andre steder og et af de steder det vil vække mest glæde er på børneværelset. En eller mange gulvpuder er perfekt til leg og tumling, hvilket kun er med til at styrke barnets udvikling. Her kan du overveje at finde gulvpuder der er mere henvendt til børn, med de temaer der nu er populære her: Frost, Gurli Gris osv.

 

Køb en gulvpude, kom i gang med grounding eller indret en hyggekrog i hjemmet el. på børneværelset, mulighederne med en gulvpude er mange.