Der bliver sat mere og mere fokus på klimaet. Det er en tanke og bevidsthed befolkningen har fået i højere grad end tidligere. Det kunne man blandt andet se i Folketingsvalget 2019, da stort set alle partierne blev valgt på deres klimapolitik. Nogle kom endda længere i løbet om en plads i Folketinget ved at have en god klimaplan. Så hvis du også er klimabevidst, så læs med her, om hvordan du bliver klimaneutral.

Gør dig selv til selvforsynende

Hvis man ønsker at gøre noget godt for klimaet, behøver man ikke i begyndelsen af tænke i de helt store linjer. Mange mennesker tror, at der først skal ske en ændring i samfundet, hvorefter man så kan begynde selv at blive mere energineutral. Sådan hænger det ikke sammen.

Det er altid bedst at starte med sig selv derhjemme. Se på hvad forbruget egentlig er, og hvad der måske kunne udlede en masse dårligt ud i naturen. Her har man for eksempel alt med fossile brændstoffer.

Det kan være, at man skal skifte bilen ud med en el-bil. Den el, som er i huset, burde måske skiftes ud med noget vindenergi. Hele pointen med at se mod hjemmet først er, at man er i stand til at udvinde energien fra naturen i små mængder.

En god måde at få energi til sin el-bil og sit hus er ved solceller. Så Bliv energineutral med solceller. Hvis man bekymrer sig om, at der i Danmark ikke er så forfærdelig mange solskinstimer, så skal man ikke bekymre sig. Der skal nemlig ikke altid fuld sol ind i solcellerne for at kunne give strøm.

Mindsk dit klimaaftryk i hverdagen

Det er ikke altid nemt konstant at være klimabevidst. Vi har fået nogle vaner, som et forbrugersamfund har svært ved at ryste af sig. Det er ikke en umulig opgave, men det kan godt være svært.

Man kan gøre meget selv. Hvis man ikke ejer en bil, der bruger fossile brændstoffer, så kan man se på kosten. En af de helt store klimasyndere er faktisk kødet vi spiser, fordi det kræver så meget at producere det.

Derudover så kan man indrette sit køkken, så man i højere grad opfordrer til at sortere affaldet. Køb ting til boligen, som kan hjælpe med at gøre dig mere klimaneutral. Det tager en smule tilvænning, men små skridt for klimaet tæller også.