Vi bruger ca. ⅓ del af vores liv i sengen og på søvn, så det er naturligt at der bliver snakket en del om hvor vigtigt det er at vores seng er i god kvalitet, og vores madrasser og dyner er i åndbart materiale.
Udover at du tilbringer meget tid i sengen og selvfølgelig skal have det godt, så betyder søvnen meget for dit helbred. En del sygdomme kan faktisk kobles direkte op på dårlig søvn og dårligt klima i soveværelset.

En god seng er dyr

Har du været ude at kigge på ny seng for nyligt så ved du sikkert også godt at det kan være en dyr fornøjelse.
En ting er sengerammen, men dertil kommer der så madrasser, dyner, puder osv. Inden du har set dig om er du hurtigt over 15.000 hvis du skal have en seng i en god kvalitet.
I stedet for at købe en ny seng kan det faktisk være at du kan nøjes med at få renset dine topmadrasser. I så fald kan du spare rigtig mange penge.

Send din madras til rens

Du vasker sikkert både dyne, pude og sengetøj flere gange om året, men hvad gør du med din topmadras?
Måske ikke så meget andet end at lufte den? En topmadras er nemlig ikke bare sådan lige at vaske, men den bør i hvert fald renses af og til.
Det er nemlig især topmadrassen der tager imod det meste af det sved vi producerer om natten, og sammen med masser af døde hudceller formerer der sig nemt støvmider i din topmadras.
Derfor er det en rigtig god idé at sende din topmadras til en professionel rensning, og det koster slet ikke i nærheden af hvad det koster at købe en ny.

Vælg miljøvenlig rensning

Meget rens og efterfølgende imprægnering foregår ofte med masser af kemikalier, og har du prøvet at rense din topmadras derhjemme har du sikkert også forsøgt dig med forskellige kemikalier der kan tage den lidt fugtige lugt.
Når vi sprøjter kemikalier på vores topmadras kommer det desværre også til at betyde at vi sover i kemikalierne, og det er på ingen måde sundt for hverken miljø, indeklima eller os selv.
Langt de fleste professionelle firmaer kan dog også tilbyde en miljøvenlig og parfumefri rensning af topmadras.

Er du i tvivl så spørg inden du sender din topmadras til rens.

Rens inden der opstår allergi

De færreste af os er født med allergi, men når vi gennem tiden udsættes for store mængder af f.eks. støvmider så udvikler vi allergi.
Det starter måske med en smule kløe og generede luftveje men udvikler sig hurtigt.
Er allergi for husstøvmider opstået går den sjældent væk igen, men bliver kun værre. Derfor er det en god idé at få renset dine topmadrasser inden sådanne gener opstår.