Selvom boligen selvfølgelig er vores dyreste investering i livet (i hvert fald hvis vi taler andelslejlighed, ejerlejlighed eller hus), så kommer vi nok heller ikke uden om at bilen nok er det næstdyreste.

Og skal bilen så styles ligesom hjemmet?

Nej:

Ikke nødvendigvis, da der nok er langt mellem Brian typerne hvor “bilen skal sænkes, have stor lydpotte og angel eyes” til at vi dybest set bare gerne vil have en flot bil.

Og måske kender du det.

Den bil du i sin tid købte – har bare ikke den samme glans i lakken, og hvis du kigger på den mens solen skinner, vil du sandsynligvis – når du kommer tæt på – kunne se mange ridser i lakken, som er med til at forhindre at lakken den kan skinne igennem, som var bilen ny.

Det gode er:

Der findes råd for det. Du kan sagtens få bilen til at skinne som ny igen.

Bevares:

Det kræver noget tid, kræfter og udstyr, men det kan lade sig gøre, og du bliver med garanti vejens helt, hvis du også tager naboens biler, når nu du har fået købt udstyret ind.

Hvordan får man bilen shinet op igen?

Nok om hvorfor vi ikke styler bilen i forhold til hjemmet – men hvordan får vi så bilen til at skinne igen?

Ved at fjerne de ridser og den oxidering som der er i lakken.

Det kan vi kun gøre med brug af en polermaskiner. Der findes mange forskellige typer, og frem for at skulle beskrive hver enkelt model i denne artikel – kan du i stedet finde et stort overblik og polermaskiner på https://polermaskiner.dk/

Polermaskinen er bare én del i puslespillet om at få bilen ny igen, for du skal også have de rette polerpuder og de rette polermidler. Her anbefales det at søge professionel hjælp, da rådgivningen du får fra nogle, som ved noget om det – kan være alfa-omega i forhold til om du kommer til at opnår et godt slutresultat.

Hvordan gør man

Når du skal polere bilen – er der en række trin, der skal til inden du kan gå i gang med selve poleringen.

Først og fremmest skal du have vasket bilen grundigt. Det gør du ved at gennemføre en grundig håndvask af bilen. Herefter skal du have fjernet flyverust og tjære fra lakken. Til sidst skal du have kørt bilen igennem med en claybar.

Derefter er du klar til at køre bilen over med en polermaskine, hvor du sørger for at dække plastikområder ved siden af lakken af, så du undgår at slibe på det.

Glem ikke lakforsegling

Når du har poleret bilen, så står den super flot bagefter – men hvis ikke du giver den en lakforsegling efterfølgende – så holder resultatet ikke særlig længe. Hvilken du vælger er op til dig, i forhold til om du går efter ekstrem glans eller lang holdbarhed.