Uanset om man selv er boligejer, om man bor til leje, eller i andre forbindelse med andre formål, så vil man før eller siden opleve at have problemer med en stoppet vask. Ofte vil tilstopningen gå i sig selv efter lidt tid, imens der andre gange vil være behov for at man gør en aktiv indsats for at komme tilstopningen i sin vask til livs. I de slemme tilfælde hvor man ikke selv kan få fjernet tilstopningen, da vil der være behov for professionel kloakservice.

 

En stoppet vask er et irritationsmoment, som tilmed kan blive en økonomisk udgift, hvis ikke man reagerer på det i tide. Vi har derfor samlet lidt råd og vejledning til hvordan man bedst muligt undgår tilstopninger i sine vaske, får fjernet tilstopninger, og hvordan man får den fornødne professionelle hjælp til kloakservice hvis behovet er til det. Så læs med her så du i fremtiden bedre undgår tilstopninger i dine vaske.

 

Undgå tilstopning af din vask med effektiv vedligeholdelse

Langt de fleste tilstopninger der opstår i vaske kan undgås med regelmæssig vedligeholdelse. At vedligeholde sine vaske er nemt og ligetil, og tager ingen tid, så der er ingen undskyldning for at springe over. Alt hvad det kræver er at man jævnligt skyller et par liter kogende vand igennem sine vaske. På den måde får man nemlig opløst ophobet slim og fedt, som på sigt kan være årsagen bag at tilstopninger opstår. Anbefalingen er at man skyller sine vaske igennem med kogende vand som minimum et par gange om måneden, men gerne et par gange om ugen for at opnå den bedste og mest effektive vedligeholdelse.

 

Derudover bør man være opmærksom på hvad der bliver skyllet igennem vaskene, hvor madrester hurtigt kan samle sig, og være årsag til tilstopninger i køkkenvasken. Skadelige kemikalier bør også undgås, eksempelvis make up, hudpleje og andre produkter i toiletvasken, da visse former for kemikalier kan gøre skade på selve rørnettet.

 

Sådan renser du en stoppet vask

For at rense en stoppet vask kan man som det første skylle et par liter kogende vand igennem vasken, og se om det ikke løser problemet med tilstopningen. Dernæst kan man forsøge med en svupper og se om man kan få hul igennem på den måde. Løser det ikke problemet med tilstopningen, kan man med fordel tjekke vandlåsen, da der ofte her vil være opsamlet slim, fedt, rester og andet, som tilsammen har forårsaget en tilstopning. Er vandlåsen ikke stoppet til, kunne det tyde på at problemet er opstået længere nede i afløbet eller kloakken, og det vil derfor højst sandsynligt være nødvendigt med professionel kloakservice.

 

For at få professionel hjælp til kloakrensning, er alt man skal gøre at foretage en simpel søgning på rensning af stoppet vask, efterfulgt af det lokalområde man bor i, og man vil kunne finde en masse brugbare resultater som hurtigt kan hjælpe til med at få fjernet tilstopninger.