Går man blot et par årtier tilbage, vil man hurtigt opdage, at moden har ændret sig enormt meget siden da. I 90´erne var det for eksempel næsten umuligt at finde en kvinde, der ikke ejede op til flere par sko med hæl. Dette har ændret sig drastisk i dag, hvor skomoden er blevet mere omfavnende og i øvrigt har langt større fokus på komfort. Kvinder og mænd kan nu gå i de samme sko, og der er især en type sko, der længe har domineret den vestlige verdens skomarked: vi taler selvfølgelig om sneakers.

Sneakers er en sko der opstod, fordi mange ønskede at kunne gå i en sko, der var både behagelig og god for fødderne. I mange år havde det været sådan, at mænd skulle gå i stive og smalle lædersko, mens kvinder måtte forsøge at klemme sig ned i endnu stivere stilletter. Denne tendens var dog på vej til at være et overstået kapitel, da sneakers begyndte at blive populære. Sneakers kom altså ind på skomarkedet og i løbet af kun få år, havde den populære sko virkelig vundet indpas hos både mænd og kvinder.

Sneakers – komfort, stil eller begge dele?

Da sneakers først blev opfundet som koncept, var det ikke ligefrem de kønneste sko i klassen. Sneakers handlede dengang udelukkende om komfort, og mode og stil blev derfor glemt i processen. Derfor var der da også mange, nok især kvinder, som havde svært ved at overgive deres høje stilletter til fordel for et par bløde sneakers.

I dag ser virkeligheden dog helt anderledes ud. Sneakers er om noget blevet en del af moden, og selv nogle af de mest eksklusive designere er derfor begyndt at designe deres egne udgaver af den behagelige sko. Leder man i dag efter et par sko, som vil kunne imponere andre med deres flotte udtryk, og som i øvrigt vil være behagelige at have på en hel dag, er der dermed kun et rigtigt svar: sneakers er løsningen.

Hvor finder jeg de flotteste sneakers?

Mangler du et nyt par sneakers, skal du helt sikkert ikke lede længe. Der findes flere millioner forskellige par, og sneakers fra de store brands som Nike, New Balance og Adidas er at finde i en hver skobutik. Derudover er der selvfølgelig også et kæmpe udvalg af sneakers på nettet, hvor der i dag findes tonsvis af hjemmesider, der er dedikerede til netop at sælge denne form for sko.

Leder du efter et cool og mere unikt par sneakers, kan du for eksempel kigge ind på hjemmesiden hos Streetwear Evolution. Herinde finder du et stort udvalg af sjældne sneakers, som helt sikkert vil skille sig ud i mængden. Hos Streetwear Evolution kan du helt sikkert finde dit næste par flotte og unikke sneakers.