Der var engang, hvor en kvinde drømte om prinsen på den hvide hest. At han skulle komme ridende i solnedgangen og redde hende. Hun skulle være helt blød i knæene og beundre ham i uendelig grad. Det er en rigtig prinsessedrøm og den varer heldigvis stadig ved hos mange kvinder, lige indtil de finder manden. Så går der, heldigvis, også en del praktik i det og hverdagen indtræder. Men prinsessedrømmen lever stadig når han frier til hende og hun siger ja. For her begynder det egentlige eventyr, hvor man skal leve sammen som mand og kone til evig tid. Her kan det være vigtigt for begge parter at signalere denne forbundethed til evig tid med et par smukke og personlige vielsesringe. Men hvad gælder der egentlig af regler for valg af vielsesringe? Det kan være svært at gennemskue, eftersom det (som regel eller nogle gange) kun er en gang i livet, man skal vælge vielsesringe. I denne artikel vil vi derfor se lidt nærmere på disse uskrevne regler for vielsesringe.

Reglen er, der er ingen regler

Når man netop gerne vil kombinere sin kærlighed med et ægte signal om den, kan et par vielsesringe være vejen frem. Den sidder synligt på fingeren, men hvilken finger? Som regel sidder forlovelsesringen på højre ringfinger mens vielsesringen sidder på venstre ringfinger. Det er gammel skik, men det vælger man selv, alt efter, hvad der passer bedst til dig. Det kan jo være, at der er forskel på, om du er højrehåndet eller venstrehåndet og dermed har det forskelligt med, hvilken hånd, der fungerer bedst for dig i det daglige. Det kan jo også være, at du har et arbejde, hvor du skal bruge hænderne meget, som for eksempel massør, sygeplejerske, automekaniker, staldmester, frisør, fysioterapeut, læge, kiropraktor og så videre og dermed har brug for, at have hænderne fri uden noget, der kan genere hverken dig eller dine kunder, patienter etc.

Vælg med hjertet

Den vigtigste regel for valg af vielsesringe er, at du vælger med hjertet. For det er trods alt en ring, du skal bære resten af livet og som symboliserer din kærlighed og din forbundethed til din elskede partner. Derfor skal det ikke bare en okay ring, men en ring, som du kan se dig selv i, og som din partner kan se sig selv i. I kan vælge samme type ring eller forskellige ringe. Vælg det, som I føler bedst for.