Har du nogensinde tænkt over, hvad det er, der giver dit liv værdi? Det kan være, at du godt kan lide at tilbringe tid sammen med dine venner. Det kan også være, at du elsker at se en god film i TV’et eller at spise en lagkage. Der kan være mange ting, som man nyder her i livet. Men ved du hvad, der kan forhindre, at man ikke længere kan nyde det, der giver ens liv værdi? Det kan det, hvis man sover dårligt om natten. Derfor kan man godt sige, at der ikke er noget bedre end at sove godt om natten.

Hvorfor er søvn vigtigt?

Men hvorfor er det egentlig, det er så vigtigt, at vi sover godt? Du har sikkert før prøvet, at du ikke har sovet så meget en nat, og alligevel har du fungeret fint dagen efter. Det er også meget sandsynligt, at du har prøvet det modsatte. At du altså ikke har sovet godt om natten og derfor heller ikke fungerer så godt. Man ved aldrig rigtigt helt, hvornår kroppen virkelig har brug for at hvile sig, og nogle gange kan den godt holde sig kørende på meget lidt søvn. Det er dog ikke noget, der kan fortsætte, og alle mødre kan med garanti skrive under på, at man bliver en smule skør, når man mister for meget søvn.

 

Hvad sker der, når vi sover?

Når vi sover, så restituerer kroppen på en hel særlig måde, som vi ikke kan opleve, mens vi er vågne. Det er derfor vigtigt, at man sørger for at sove godt, så kroppen får sin nødvendige hvile. Her er det vigtigt, at du har en god seng, for det er noget af det, der har betydning for, hvordan du sover om natten.

 

Sådan finder du en god seng

Men hvordan finder man sig så en god seng? Det kan altid være en god idé at kigge på nettet, fordi man her bliver præsenteret for et stort udvalg. Hvad der konstituerer en god seng, det er naturligvis noget, der afhænger af dig. En seng er god for dig, hvis det er sådan, den føles. Det er forskelligt, om folk gerne vil have en hård eller blød seng, og der findes ikke noget rigtigt svar på det. Du må afgøre med dig selv, hvad der er vigtigt for dig, når du skal vælge en god seng, du kan sove godt i.