Har du svært ved at få en god nats søvn? Der findes en hel række af ting, som du kan gøre, der kan forbedre din nattesøvn. Et par ændringer i din hverdag kan gøre en stor forskel, så du kan sove meget, og så du kan sove godt. Tre simple trin kan hjælpe dig på vej.

Den rette seng

Først og fremmes skal du have den rette seng at sove i. Sengen udgør rammen for dine nætter og for din søvn, så den skal selvfølgelig passe til dig, så du kan ligge behageligt om natten. En kontinentalseng er en seng, som i særdeleshed vil være komfortabel. Den består nemlig af tre madrasser, der alle er med til at sikre, at du kommer til at sove godt. Sengen består af en boksmadras, en springmadras og en topmadras, så du kan ligge godt om natten uden at have ondt i ryggen næste morgen. Du skal have en seng, der passer til dig, din krop og dine behov; længere er den ikke.

En solid rutine

Noget af det, der også kan gøre en forskel for din søvn, er en aften rutine. Det er sådan set lige meget, om du starter på den en time, 30 minutter eller et kvarter inden du går i seng; den skal bare være der. En aftenrutine er nemlig med til at forberede kroppen og hjernen på, at du snart skal sove. Hjernen vil med tiden begynde at associere aftenrutinen og dens aktiviteter med søvn, så du vil føle dig træt, når du udfører rutinen. Det bliver et samarbejde imellem den bevidste og den ubevidste del af din hjerne, så du kan opnå den mest optimale søvn.

Begrænset lys

Endnu et trick, som hjernen bruger til at gøre os trætte, bliver fremkaldt af mørke. Når mørket falder på, forbereder hjernen sig på at sove, og derfor frigør den et stof, der gør os søvnige. Hvis der er for lyst omkring os, frigør den ikke det stof. Derfor skal du undgå at være nær skarpt lys inden sengetid; det betyder altså ingen telefon, tablet eller nogle andre skærme, inden du lægger dig til at sove.

8 timer i døgnet

Et voksent menneske bør i gennemsnit sove 8 timer hver nat. Det er mest optimalt, hvis man ikke vågner i løbet af natten, så man bare kan føle sig udhvilet om morgenen. Sov i den rette seng, hav en fast rutine, og undgå skarpt lys inden sengetid; så kan du nemmere sove godt!