Dette indhold er sponsoreret.

Dit soveværelse er stedet, hvor du kobler af og genoplader batterierne til de kommende udfordringer, du bliver sat på. Derfor er det essentielt, at du føler dig tryg og giver dig selv lov til at slappe helt af, når du træder ind i soveværelset. Ofte har vi en tendens til at fylde vores rum med ting, vi holder af, så vi sætter vores eget præg på vores bolig. Det er helt naturligt, for det medvirker til, at vi føler os hjemme. Men når det kommer til soveværelset er der visse tanker, du bør gøre dig, inden du går i gang med indretningen.

Sengen er soveværelsets centrum

Det er ingen hemmelighed, at sengen er det vigtigste i soveværelset. Søvnen er ofte en undervurderet faktor, når det kommer til dit velvære. Din søvn er nemlig altafgørende for, at du kan vågne veludhvilet op – klar til opgaverne, der står for døren. Derfor er dit valg af seng en vigtig beslutning.

Der findes ikke meget bedre end at krybe ned i en behagelig seng efter en lang og udmattende dag. Her er en topmadras af god kvalitet altafgørende for din komfort. Du kan f.eks. vælge blandt de mange Jensen topmadrasser, der sikrer dig en blød landing, når du lægger dig i sengen.

Det er vigtigt at huske på, at Jensen-topmadrassen eller en hvilken som helst anden topmadras skal have gode egenskaber som f.eks. fugt- og varmeregulering, så sengemiljøet bliver så sundt som muligt. En latex-topmadras er god til netop dette, og latex giver dig støtten, du har behov for, så din krop ikke blot synker ned i madrassen.

Skil dig af med det overflødige

Soveværelset er til for, at du kan slappe af. Derfor bør du undgå at have for mange genstande, du faktisk ikke har behov for derinde. Lad derfor sengen være omdrejningspunktet, og skab en beroligende stemning omkring den.

Du kan eksempelvis indrette værelset i rolige og naturlige farver, så du bliver mindet om, at det er tid til at falde til ro. Friske farver, brugskunst og overflødige gadgets kan nemlig forstyrre din nattesøvn. Hold dig derfor til én eller to gennemgående farver. Det vil hjælpe dig på vej, når du vil forsvinde ind i drømmeland.

Dernæst er det vigtigt at overveje belysningen i soveværelset. Den bør være afdæmpet, så du har nemmere ved at slappe af. Undgå derfor skarpe lamper, og vælg lamper og pærer med en dæmpe-funktion, så du altid kan vælge en behagelig belysning i rummet.

Til sidst er det altid en fordel at tænke praktisk, når du indretter. Pladsen under sengen er nemlig enormt brugbar til opbevaring af alle de ting, du alligevel ikke behøver i hverdagen. Derfor kan du nemt og enkelt gemme de overflødige ting væk under sengen. Dermed frigør du plads til de ting, der har en funktion i rummet – samtidigt med at du lige har fået dig ekstra opbevaringsplads.