Spisebordet kræver altid et godt lys. Lyset ved spisebordet tages både i brug når der skal spises måltider, men mange bruger også et spisebord til flere af hverdagens andre gøremål. Dette kan f.eks. være arbejde for de voksne, lektier for børnene eller noget lidt mere hyggeligt som puslespil eller kryds og tværs. De fleste tilbringer en vis mængde tid på ugentlig basis ved spisebordet, så derfor er det naturligvis også vigtigt, at have en god belysning, der fungerer, over spisebordet.  Herunder kan du læse om de lamper, der egner sig bedst til spisebordsbelysning.

Metalpendler over spisebordet

Hvad angår loftslamper, er der en masse forskellige muligheder og her er lamperne til spisebordet naturligvis ingen undtagelse. Alligevel er metalpendlen en af de absolut anvendte loftslamper, når det kommer til belysning i spisestuen. Metalpendler laves i en masse forskellige former, størrelser og farver. Dette gør også, at der altid vil være lidt til hver en smag, hvorfor vi ser dem i så mange af de danske hjem. Det industrielle udtryk er blevet en større og større indretning i den danske boligindretning og metalpendler kan hjælpe med at give dette look. En stor fordel ved metalpendlerne man kan sætte en ligeså skarp lyskilde i lampen, som man vil uden at blive blændet af lyset. Lampens metalskærm sørger nemlig for, at lys kun peger ned i retning mod spisebordet, så du får et godt skarpt lys ned hvor der er behov for det, uden at det generer dine øjne.  Hvis du vil have et skarpt lys fra dine spisebordslamper, kan en eller flere metalpendler over spisebordet derfor være et rigtigt godt valg.

Glaspendler over spisebordet

En anden rigtig populær lampetype, vi ser i de danske spisestuer er glaspendlen. Ligesom metalpendlerne, fås glaspendler også i flere forskellige, former, størrelser og farver. Derudover kan glasset være flere forskellige nuancer af samme farve, eksempelvis klar, matteret, røgfarvet eller opal hvid. En stor fordel ved glaspendler er, at man selv kan afgøre hvilken slags lys man vil have lampen til at give. Dette kan man fordi lampens pære kan ses direkte gennem glasset. Dette giver dig muligheden for at vælge lige præcis den pære du mener der vil passe bedst ind til dit spisebord, alt efter hvilket lys du gerne vil have spredt i stuen eller spisestuen. En anden fordel er også, at lyset spredes ud i en stor del af lokalet, i modsætning til metalpendlen, som udelukkende lyser ned mod bordet.

Det er meget individuelt hvilken lampe der er den bedst egnede til spisebordet, men både metalpendlen og glaspendlen er i hvert fald populære valg, som mange bruger i deres hjem. Hvis du har behov for lys i hele lokalet, vil en lampe med en glasskærm måske være det bedste valg for dig, da den sørger for mere lys i hele lokalet.