Tidligere lavede man ofte kabelinstallationer osv. direkte i murene, hvilket dog ikke er særlig hensigtsmæssigt pga. risikoen for bl.a. at komme til at banke et søm ind gennem installationen. I dag ligger husets ledninger ofte i forskellige typer af elektrikerrør. Er du i gang med, eller skal du til at bygge ny bolig, eller lave en større renovering så kan det være en fordel for dig at planlægge lidt forud, og placere tomme elektrikerrør til evt. senere kabeltræk, eller at få trukket de nødvendige kabler allerede fra start.

Hvilke kabeltræk skal man gøre klar til

Det kan selvfølgelig være svært på forhånd at vide hvor du gerne vil have alting til at sidde, men ved du f.eks. allerede nu at du gerne vil have surround i stuen, så kan du med fordel få lagt passende elektrikerrør ind så der er udgang der hvor du har planer om at dine højtalere skal sidde. Har du planer om at du ønsker tilgængelige netværkskabler rundt om i hele huset så kan du også gøre klar til det fra start. Også uden for boligen kan det være smart at der er gjort klar til senere hvis der skal opsættes havelamper, lyskæder og julebelysning, strømudtag osv.

Du skal altid huske at selvom du på et senere tidspunkt godt selv må trække et installationskabel, så skal alle faste el installationer altid udføres af en autoriseret elektriker.

Rådfør dig evt. med elektrikeren

Du kan sagtens selv trække et antennekabel, eller et kabel til internettet gennem din bolig, men der er altså også nogle installationer, kabler og rør du ikke selv må røre ved.

Det kan være et rigtig godt tip at rådføre dig med elektrikeren hvis du er i tvivl. I nogle tilfælde må du også godt lave noget selv hvis det så bare er en autoriseret el installatør der sørger for tilslutning osv.

Sådan trækker du kabler

Er dine elektrikerrør helt nye, så kan det være at der allerede sidder en træktråd som du kan bruge, hvilket selvfølgelig er langt det nemmeste, alternativt kan man også bruge en såkaldt søgefjeder.

Alternativt kan du også tage en snor i passende længde, og bind en perle fast i enden, eller lav evt et par større knuder, sug med en støvsuger i den anden ende af røret, eller evt blæse med en kompressor der hvor indgangen er, på den måde laver du din egen træktråd.