Er du en af dem som går meget op i sit hjem, og som ser det som en sport at fange forbipasserendes nysgerrige blikke? Der kan være et væld af personlige motiver til, hvorfor du gerne vil gøre en ekstra indsats med dit hjem overfor omverdenen.

For nogle handler det om anerkendelser, for andre at skille sig ud, for nogle at prøve en ny stil og for andre noget helt fjerde. Uanset de personlige årsager findes der mange faktorer, som du kan påvirke, hvis du ønsker et mere stilrent hjem.

Du kan her dele dit hjem op i to hoveddele det, nemlig det ydre og det indre domæne. Hver en af domæner har hver deres væld af områder, ting og sager som du kan påvirke. Når det kommer til at lave blikfang, er det oftest det ydre som forbipasserende personer ser på deres vej.

 

Lad din have tale for sig selv

Når det kommer til uderummet, findes der en masse projekter, som du kan kaste dig over. I mange tilfælde afhænger det af dit budget, tid, projekttype, din grund mv. Du bør her lave nogle tanker omkring, hvad du bør få lavet for at nå dit drømme udseendet for hjemmet.

Nogle af de mest gængse områder, som du kan ændre er:

  • Havens beplantning
  • Hegnet/hækkene
  • Inventar og skulpturere
  • Indkørsler osv.

Ikke alle personer er lige glade for at arbejde udenfor på deres haveprojekter eller har tiden til det, hvorfor du allerede nu bør vælge, hvad du foretrækker mest. Som tommelfingerregel er det som følge: jo mere du skal have lavet, jo mere arbejde kræver det for din side af. Undtagelsen til dette er, hvis du hyrer professionelle til at klare tingene for dig. Dette kan dog være meget dyrt, hvorfor du bør tænke over, hvad du selv kan klare, og hvad du skal have hjælp med.

 

En hurtig opløftning

I mange tilfælde er hegnet eller hækkene noget af det allerførste de forbigående ser, hvorfor det kan give god mening at kigge på netop det. Du bør her kigge på dit hjem, inden du vælger en hegnløsning, da det kan minimere din chancer for fejlkøb. Herudover kan du også få bedre indsigt i, hvad der passer med det dit. For eksempel kan et smedejernshegn gøre underværker til en villa, men muligvis have modsatte effekt på en bondegård.

Endvidere kan du også styrke dit hjems udstråling ved at kigge på planterne ved vejen. Ved at plante de rigtige træer, buske og blomster kan du få hurtige sejre i form af ekstra udstråling og dermed opmærksomhed. Du bør dog være opmærksom på, hvilket type hegn du har. Har du et meget tæt hegn kan det skærme for indsynet, hvilket gør at ingen kan se din smukke have.