Dette indhold er sponsoreret.

Trænger din bolig til at komme ud af det 21. århundrede og ikke frem, men tilbage i tiden? Du har et nostalgisk forhold til antikke møbler, store bornholmerure, lysekroner, håndlavede, mønstrede borde i træ osv. Så kom i gang med det samme. Du får her noget hjælp til at finde interiør, som koster en god portion penge, eller interiør, som du måske kan anskaffe dig billigt. Genbrugsbutikker og bedsteforældre er et godt sted at gå hen, hvis du skulle være faldet for den klassiske og gammeldags indretning.

Historiefortælling på væggene

Noget, der i den grad hører fortiden til, er platter. Du kan f.eks. finde Carl Larsson platter af høj og flot kvalitet, som kan give dine vægge en historiefortælling uden lige. Platterne har en flot æstetisk værdi, som fortæller historie og sender tankerne tilbage i tiden. Sammen med den flotte historie, platten har som udstillingsklenodie, har den også en affektionsværdi for mange af os. Vores bedsteforældre havde dem. Og skulle pengene være knappe, er platter ufatteligt nemme at finde på markeder og genbrugsbutikker.

Antik møblering

Igen en vinder i genbrugsbutikken. Du kan være heldig at finde flot polstrede, gamle sofaer og stole til en meget lav pris. Leder du efter specifikke modeller, er auktioner og privatsælgere også en god vej at gå. De antikke møbler har en fantastiske at beskue og at sidde i, og man kan høre sig selv sige, at sådan laver de dem ikke længere. Det er sofabordet med marmor, flotte dekorerede lamper m.m. Det er et dejligt afbræk fra den minimalisme, der hærger den nordiske indretning.

Find et godt tilbud

Antikke møbler, malerier, platter, tæpper osv. kan være i den dyrere prisgruppe. Hvis økonomien er til det, er det selvfølgelig intet problem, og den bedste kvalitet kan tilkøbes. For alle andre vil det angiveligt være klogt at finde penge til den klassiske indretning ved at besøge de lokale genbrugsbutikker. Du kan finde meget billige antikke møbler, malerier m.m. i din genbrug eller på lokale markeder. Ofte vil prissætningen være væsentligt lavere end via en privatforhandler og endnu billigere end via en auktion eller en autoriseret forhandler.

Grav sølvtøjet frem

Det smarte og flotte sølvtøj, der hives frem, når der er fint besøg, kan også typisk findes i på markeder og i genbrug. Du kan også være heldig, at der noget sølvtøj i familien, som ingen bruger alligevel. Kasser på loftet fra bedsteforældre eller oldeforældre med sølvtøj, der er var for fint til at smide ud, men som aldrig blev brugt. Sølvtøjet er en helt nødvendig del af den klassiske indretning. Det er vigtigt at holde det i god stand. Det gamle sølvtøj, antikke møbler og gamle tæpper har en del år på bagen. Sørg for, at livet bliver langt og rigt for din klassiske indretning.