I Østjylland ligger kommunen Favrskov, lige mellem Randers og Århus. Kommunen dækker over en række mindre byer såsom Hadsten, Hammel og Hinnerup.

Kommunen er forholdsvis ny, da den blev dannet under strukturreformen i 2007, men den dag i dag er den stadig naturligt inddelt i de gamle kommuner, så den lokale viden og tillid fortsat er til stede i området.

 

I kommunen finder du en god blanding af flot natur og inspiration til boligindretning. Dette kan virke som en spøjs kombination, men for Favrskov er disse to ting tæt sammenknyttede.

 

Naturskønt område

 

Det ligger allerede i navnet – Favrskov – at skov og natur er tæt koblet til området. Kommunen har smukke skove, hvor du kan opleve smukke landskaber og naturfænomener.

 

Det meste af kommunen er dækket af morænelandskab, som blev skabt af smeltevandet fra smeltende gletsjere under sidste istid. Det er derfor mærkværdigt at nyde landskabet omkring Favrskov og blive mindet om naturens kræfter og fortidens is.

 

Igennem Favrskov løber Nørreåen, som er et tilløb til Gudenåen, og som udspringer fra Randers Fjord. Omgivet af smukt landskab og skov kan du finde denne å.

 

Hertil finder du også Danmarks niende højeste punkt i Favrskov, hvilket igen hænger sammen med smeltevands landskabet.

 

Inspirerende bolig indretningsmuligheder

 

I Favrskov kan du også tage til for at blive inspireret og købe genstande til boligindretning. Her finder du nemlig mange lokale virksomheder og butikker, som har specialiseret sig i elementer til boligindretning, såsom blomster og buketter, møbeldesign og kunst.

 

Særligt for boligindretning fra Favrskov er den tætte tilknytning til naturen. Du vil hurtigt kunne se, når du besøger disse lokale virksomheder og butikker, at inspirationen lang hen ad vejen kommer fra landskabet omkring Favrskov, hvilket giver boligindretningen et lokalt og unikt design.

 

Når du køber lokalt sørger du for at holde det lokale liv kørende, hvilket blot er en ekstra gode oven i det lokale design. At købe lokalt styrker disse mindre byer, således at lokale traditioner og viden bibeholdes, og ikke mistes.

 

Du vil derfor blot møde søde lokale butiksejere, som står klar til at hjælpe dig og inspirere dig, så du kommer fra Favrskov med en del af Favrskovs lokale charme.

 

På den måde kan du have et godt minde i dit hjem i mange år, som minder dig om, hvad små, danske byer også kan – hvis bare der er nogle kreative sjæle, som vil gøre en ekstra indsats for, at de designinteresserede ikke nødvendigvis altid tager til de store byer som København og Aarhus, når de har lyst til at fylde deres hjem med smuk boligindretning.

 

Så hold øje med de lokale nyheder og begynd din planlægningen af din næste udflugt til et dansk naturskønt område – og køb så et minde med hjem.