De fleste kender det, man har forelsket sig i et produkt. Møbel, lampe eller noget andet. Det ser perfekt ud, og passer lige ind i indretningen derhjemme. Man har allerede udset sig pladsen til produktet. Men! Funktionaliteten er tvivlsom. Og derfor ender produktet tit ubrugt, eller bliver hurtigt skiftet ud igen. Sådan kan det gå, og sådan er det gået for mange. Derfor er det vigtigt at opveje funktionalitet mod designet, selvom det selvfølgelig kan lykkes at finde det perfekt mix.

Særligt ved kontorstole er det vigtigt at have funktionalitet i mente, endnu mere end normalt. Da denne typisk skal benyttes mange timer ad gangen, og det derfor er essentielt at kroppen får den rette støtte. Mange moderne kontorstole, som er flotte i designet har nærmest ingen indstillingsfunktioner. Hvilket betyder at stolen ikke giver kroppen noget støtte, typisk har disse kun højdejustering, hvilket sjældent er nok, hvis stolen skal bruges ofte.

 

Du kan sagtens finde ergonomiske kontorstole, som er neutrale i farve og form, som tilbyder et væld af indstillingsfunktioner. Hvilket er essentielt, hvis stolen skal bruges dagligt. Yderligere tilbyder mange forhandlere af kontorstole muligheden for at tilvælge visse ekstra tilvalg. Som fx nakkestøtte og armlæn, hvilket man kan fravælge hvis man ikke bryder sig om looket af disse. Så hvad skal du sikre dig, hvis du skal bruge en ergonomisk kontorstol? Her vil funktioner som højdejustering, sædedybdejustering og synkronvip være anbefalesværdige. Så hvis du kan finde en kontorstole med disse funktioner, gerne flere, og som du samtidig synes har det perfekt look? Så har du nok fundet det perfekt mix, og så er det bare med at bestille.

 

Nu har du kontorstolen, men hvad med bordet? Mange synes måske hæve sænkeborde kan se voldsomme og kluntet ud derhjemme. Men her skal man måske igen overveje at prioritere funktionalitet over design. Hæve sænkeborde giver dig muligheden for at stå op og arbejde, og det er noget af det bedste du kan gøre for dig selv og din krop, da vores kroppe ikke er designet til at sidde ned mere end en time ad gangen. Og der findes muligheder for at undgå det klassiske hæve sænkebord. Du kan fx overveje et væghængt hæve sænkebord. Her gemmes benene væk, og skubbes ind under bordpladen, hvilket giver et andet og lidt lettere look. Det er også værd at bemærke, at mange forhandlere af kontormøbler i danmark tilbyder forbrugeren at design bordet selv, i form af farve på hhv. bordplade og understel. Samtidig findes der også et næsten ubegrænset antal størrelser og former, hvilket betyder at det burde være muligt at finde det perfekte hæve sænkebord til dig.

 

Alt i alt vil det generelt være et godt råd at overveje funktionalitet, når du køber nye møbler. Særligt til hjemmekontoret, da disse typisk vil være en investering i dig selv og din krop.